Krijg de liefde die je wilt – Harville Hendrix en Helen LaKelly Hunt

//Krijg de liefde die je wilt – Harville Hendrix en Helen LaKelly Hunt

Krijg de liefde die je wilt – Harville Hendrix en Helen LaKelly Hunt

Na lange tijd is de Nederlandse vertaling verkrijgbaar van het boek “Getting the love you want” (1988) van Harville Hendrix en Helen LaKelly Hunt en ik ben er blij mee! Op basis van dit boek is de beproefde methode van Imago therapie gebaseerd. Hendrix ontwikkelde zijn Imago relatietherapie vanuit het inzicht dat partners elkaar niet alleen kiezen vanuit hun behoefte aan liefde, maar dat zij zich onbewust tot elkaar aangetrokken voelen om verwondingen uit de kindertijd te helen. Het boek is zeer belangrijk in mijn leven en mijn werk.

 

In therapiesessies werk ik met de Imago dialoog. De dialoog is ontwikkeld om op een veilige manier (pijnlijke) emoties bespreekbaar te maken en te vertellen wat er in je leeft. Hierdoor ontstaat wederzijds begrip en een diepe emotionele verbinding.

 

Naast waardevolle kennis over relaties biedt het boek een praktisch stappenplan en dialogen die je zelf thuis kunt oefenen. Een aanrader om deze zomer te lezen en aan de slag te gaan. In het begin zal ‘de dialoog’ misschien gekunsteld aanvoelen, maar uit eigen ervaring weet ik wat het je relatie kan brengen!

 

2019-07-01T10:55:06+00:00