Ik leef mijn leven in groeiende kringen

//Ik leef mijn leven in groeiende kringen

Ik leef mijn leven in groeiende kringen

“Groeiringen of jaarringen zijn patronen die herkenbaar zijn op de doorsnee van dwars gezaagd hout. Onder gunstige omstandigheden

omstandigheden groeit de boom snel en zijn de cellen groot en wijd; wordt het weer slechter dan worden ook de cellen kleiner en de laag dichter. In droge en natte jaren, of in koude en warme, zullen bomen verschillend dikke jaarringen afzetten.”

 

Ook een mensenleven kent afwisselend jaren van stilstand en groei. Aan een tijd van groei gaat vaak een periode van ongemak, verlies of pijn vooraf. Want pas als je je ongelukkig voelt zie je de noodzaak te gaan kijken naar wat er nou precies speelt en om iets te veranderen. Niks is heerlijker dan van je ongeluk de ander of de omstandigheden de schuld te geven! Je baas is een hork, je huis is te klein en je partner niet spannend genoeg. Door het veranderen van baan, huis of liefde  ben je misschien even “off the hook” en voel je je beter. Maar hoe teleurstellend is het toch als blijkt dat dit op de lange duur niet werkt en je uiteindelijk weer tegen dezelfde dingen aanloopt. Hoewel je de situatie hebt veranderd neem je jezelf toch altijd mee .Niets menselijks is mij in dit opzicht vreemd.

Tegelijkertijd is mijn ervaring dat als je de moed verzamelt om echt en eerlijk bij jezelf te rade te gaan, de tijd neemt en vooral ook het geduld om niet meteen iets te willen ‘doen’ om van je rotgevoel af te komen, er dingen gaan veranderen. Langzaam kom je verder in het inzicht dat je vaak zelf degene bent die je geluk het meest in de weg zit. Ieder mens heeft gedachten- en gedragspatronen die er – onbewust – voor zorgen dat je de dingen doet zoals je altijd gewend bent. Als je daarnaar op onderzoek uitgaat kun je leren andere paden in te slaan dan je altijd deed. Dit brengt échte verandering met zich mee. De voldoening die je krijgt als je zo’n stille periode hebt gebruikt om verder te komen in je leven is enorm. Daar kan geen andere baan, huis of liefde tegenop. Je groeit dan tot een stevige dikke boom en bent trots op iedere groei- of jaarring die zich in je leven heeft gevormd, hoe dun soms ook. In mijn praktijk help ik je met liefde in dit proces.

2018-01-18T08:51:57+00:00