Persoonlijke begeleiding 2018-02-08T18:57:55+00:00

Persoonlijke begeleiding

Soms heb je het gevoel vast te lopen in een probleem, situatie of relatie. Dit kan in je persoonlijke leven gebeuren of op je werk.

Het overkomt iedereen wel eens: je bekende gedrag werkt niet meer of je vertrouwde strategieën lijken niets op te lossen. Je kunt je uitgeput voelen, gefrustreerd of verdrietig, in ieder geval niet meer positief en levenslustig. Op zo’n moment is coaching een goede manier om hier verandering in te brengen. Ik begeleid je bij het doorzien van vaste gedachten- en gedragspatronen die in je leven zijn ontstaan en leer je hier op een andere manier mee om te gaan. Zodat je weer positief en met gevoel voor richting in het leven zult staan.

Ik heb een heldere aanpak en een goed oog voor wat er speelt. Ik begeleid met veel respect voor wie je bent en wat je hebt meegemaakt. Vanuit de inhoud werk ik met humor en diepgang en ik kan vertrouwen op een goed ontwikkelde professionele intuïtie.

Ik geloof dat wij mensen groeien en ontwikkelen door ons verlangen te volgen. Dat is wat ons mensen drijft. Meestal ben je je echter niet bewust van je verlangen omdat er in je leven min of meer vaste patronen zijn ontstaan, die het luisteren ernaar in de weg staan. Gedurende het coaching traject leer ik je hoe deze gedrags- en gedachten patronen zijn ontstaan en hoe je gewend bent geraakt hiermee om te gaan.

Hoe werk ik

Ik leer je niet alleen de patronen te herkennen, maar ook andere -voor jou nieuwe- keuzes te maken. Dit zal je blijvend een vrijer gevoel opleveren. Naast NLP, Transactionele Analyse en Systemisch werk maak ik gebruik van Coherence Therapy, een moderne, directe en diepgaande gestoeld op recente neurologische wetenschap.

Voor wie

Coaching kan je helpen bij heel gewone zaken als problemen of veranderingen op het werk, niet goed weten wat je wilt, twijfels rondom relaties, zorgen over kinderen enzovoort.

Soms is de vraag waarmee je komt groter. Heb je iets meegemaakt dat je leven op zijn kop heeft gezet? Heb je gevoelens die je niet kunt plaatsen? Wil de stress maar niet stoppen? Is er sprake van een verlies? Dan is het goed om hulp te vragen. Ik kan je daarbij helpen, omdat ik veel ervaring heb met dit soort situaties en niet snel schrik van je verhaal. Want daar waar jij niet ziet hoe je verder kan, zien we dit samen meestal wel.

Ik werk ook als coach voor medewerkers van bedrijven. Veel mensen brengen een groot deel van hun leven werkend door. Het is belangrijk om je op je werk goed te voelen en je te kunnen blijven ontwikkelen. Soms lukt dat niet. Op zo’n moment is het zinvol om iemand te laten meekijken en samen te bepalen hoe je daar verandering in kunt brengen, zodat je weer met plezier naar je werk gaat.

Het is verstandig een coach buiten je bedrijf te kiezen, omdat je daarmee verzekerd bent van een onafhankelijke aanpak.

Wat kun je verwachten

Begeleidingsgesprek

We starten de coaching met het onderzoeken van je vraag, probleem of verlangen.

Als het doel helder is, werken we toe naar een andere manier van kijken naar je probleem, situatie of relatie. Dat doen we door gesprekken, door ervaringsoefeningen en soms ik geef je ook opdrachten mee.

We zien elkaar om de twee weken. Het is mijn ervaring dat dit de beste tijd is om de sessies te laten ‘landen’ en het geleerde in praktijk te brengen. Als je je doel bereikt hebt, of je hebt voldoende nieuwe stappen gezet en je kunt alleen verder, dan zijn we klaar.

Wat levert het op

• Je krijgt meer inzicht in jezelf en in je functioneren
• Je wordt je bewust van patronen en hoe je daarmee omgaat
• Je autonomie, talent en zelfsturend vermogen worden duurzaam versterkt
• Je voelt je vrijer, sterker en zit beter in je vel

Tarief op aanvraag.

Afspraak maken