Persoonlijke begeleiding 2020-04-30T11:21:47+00:00

Persoonlijke begeleiding

Door grote, maar soms ook door kleine gebeurtenissen in je leven kun je in een situatie terecht komen waarin je het even niet meer weet. De balans in je leven lijkt ver weg en je kunt je kwetsbaar en verward voelen. Je wilt wel verandering aanbrengen, maar hoe is je niet duidelijk. In dit geval kunnen coachingsgesprekken helpen. In een coachingstraject kijk ik met je mee naar wat er op dit moment speelt in je leven. Samen kijken we waar je onvrede of klachten vandaan komen en hoe ze in vaak in stand worden gehouden door jong aangeleerde gedachte- en gedragspatronen.  Gedurende het traject krijg je hierin meer inzicht en leer je andere stappen te zetten. We besteden hierbij aandacht aan je verlangens en behoeftes. Wanneer je leert deze verlangens en behoeftes serieus te nemen, geven ze richting waardoor het je vaak veel beter lukt ernaar te handelen.

Hoe werk ik

Ik leer je niet alleen de patronen te herkennen, maar ook andere -voor jou nieuwe- keuzes te maken. Dit zal je blijvend een vrijer gevoel opleveren. Naast NLP, Transactionele Analyse en Systemisch werk maak ik gebruik van Coherence Therapy, een moderne, directe en diepgaande gestoeld op recente neurologische wetenschap.

Voor wie

Coaching kan je helpen bij twijfel rondom relaties of juist het gemis van een partner, hoe verder na een echtscheiding, zorgen over de opvoeding van kinderen of gewoon niet goed weten wat je wilt. Maar ook bij verdriet, verslagenheid of boosheid bij verlies door bijvoorbeeld een scheiding, een sterfgeval of gezondheid is het fijn om met iemand te praten buiten je vertrouwde kring van familie en vrienden. Door ervaring in mijn werk en leven ben ik deskundig en weet ik snel wat er speelt. Ik kijk met je mee, help je inzicht te krijgen in wat er voor jou aan de orde is en help je verandering aan te brengen. Zo ervaar je weer grip op je leven.

Wat kun je verwachten

Begeleidingsgesprek

Nadat we jouw doel voor de coaching hebben bepaald, help ik je met ‘nieuwe ogen’ te kijken naar je situatie. In gesprek en door oefeningen krijg je  inzicht in de manier waarop jij met dingen omgaat. Je krijgt een goed beeld van hoe je van jongs af aan geneigd bent te handelen en hoe je daar nu stap voor stap verandering in kunt aanbrengen. Soms krijg je ook ‘huiswerk’ waarmee je aan de slag kan.

Hoe vaak we elkaar zien hangt af van wat jij wilt. In het begin van het traject het fijn om elkaar regelmatig te zien, eens in de twee weken bijvoorbeeld. Dan heb je houvast en kunnen we kijken of het je lukt het geleerde in praktijk te brengen. Mijn ervaring is dat als je wat verder bent de frequentie van de sessies afneemt, totdat je zelf zult merken dat je de gesprekken niet meer nodig hebt.

Begeleidingsgesprek in corona tijd

Vanaf half maart heb ik uitsluitend online gewerkt. Met de lichte versoepeling van de overheidsmaatregelen start ik vanaf 11 mei de ‘live’ gesprekken in mijn praktijk weer op. Voel je je in deze spannende tijd beter bij online therapie dan blijft dat natuurlijk mogelijk.

Ik werk met Zoom, wat zorgt voor een beveiligde verbinding. Je kunt Zoom downloaden op je computer of laptop. Van mij ontvang je via je mail een link naar de sessie. Als je daarop klikt start Zoom op en wacht ik op je. Net als in een ‘live’ sessie gaan we daarna samen in gesprek.

Wat levert het op

• Je krijgt meer inzicht in jezelf en in je functioneren
• Je wordt je bewust van patronen en hoe je daarmee omgaat
• Je autonomie wordt versterkt
• Je voelt je vrijer en zit beter in je vel

Tarief op aanvraag.

Afspraak maken